Historien om Løkkes Maskinfabrik

Plantørring

1960

Løkkes Maskinfabrik blev grundlagt i 1960 af Jens Chr. Løkke.
På sit Landbrug ”Trøjborg” etablerede han sit eget lille vogntørreri så han kunne tørre sit eget korn. Det var en stor fordel at kunne tørre sit eget korn, og der gik ikke lang tid inden andre landmænd også fik interesse for tørring af korn og hans lille tørreri. Der blev derfor startet en lille produktion.
I 1966 blev landbruget solgt og han koncentrerede sig nu udelukkende om produktion samt salg af fortrinsvis korntørrierier/plantørring til danske landmænd.
Han flyttede til en anden ejendom og produktionen blev sat mere i system. Den første medarbejder blev ansat. Pladsen blev ret hurtigt for trang, og i 1971 købte han det nedlagte mejeri i Bøvlingbjerg. Mejeriet blev ombygget til maskinfabrik, og blev senere udbygget flere gange.
Begge sønner voksede op på fabrikken, og i 1984 blev der lavet et generationsskifte, hvor Lars Peder og Frits Günther Løkke overtog fabrikken.
På daværende tidspunkt var der 6 ansatte på fabrikken. Det satte yderligere gang i udviklingen samt udvidelser af fabrikken, og der blev i 1991 bygget den første produktionshal i industrikvarteret.
Det var nu tydeligt, at en hver landmand med respekt for sig selv måtte have et planlager, til tørring af korn.

2005

Fabrikken på BrørupvængetFabrikken på BrørupvængetI 2005 trådte Lars Peder Løkke ud af firmaet og solgte sin halvdel til Frits Günther Løkke. Samtidig blev hele fabrikken samlet og der blev bygget ny administrationsbygning.
Fabrikken er siden blevet udbygget et par gange, således at der i dag rådes over ca. 16.000 m2 fabriksareal og administration.
Løkkes Maskinfabrik A/S producerer i dag Plantørringsanlæg til landbrug og industri. Der eksporteres til ca. 20 forskellige lande. Der er i øjeblikket ca. 50 ansatte på fabrikken i Bøvlingbjerg, samt yderligere 2 ansatte i det tyske datterselskab LM Getreidetechnik.
Ud over at producere dele til korntørring, tilbyder vi også underleverandørarbejde til andre virksomheder. Vores fabrik råder over noget af det mest moderne produktionsudstyr, og kan derfor tilbyde fabrikation af metaldele til meget konkurrencedygtige priser, samtidig udnyttes produktionskapaciteten optimal.