Kvalitetsblæser til tørring af frø og korn

Blæsere udgør en vigtig komponent i tørringsprocessen af frø og korn, og hos LØKKE tilbyder vi et bredt udvalg af kvalitetsblæsere til dette formål.

Med vores avancerede blæserteknologi kan vi sikre, at dine afgrøder får den nødvendige luftmængde for optimal tørring og opbevaring.

Udviklingen i blæsere til tørringsanlæg gennem tiden

Blæsere udgør hjertet i ethvert tørringsanlæg, og de er således uundværlige for en effektiv korntørringsproces. Men tørringen med blæsere har ikke altid set ud, som den gør i dag.De første tørringsanlæg udgjorde primært gulvtørreanlæg, som viste sig at være ineffektive på grund af manglende erfaring med moderne luftteknik og uegnede blæsere.

Med tiden er plantørringsanlæg blevet væsentligt forbedret og er i dag den mest anvendte form for tørreri i Danmark, som estimeres til at udgøre omkring 75-80 % af det samlede antal tørringsanlæg. Denne udvikling skyldes blandt andet brugen af nye højtydende blæsere kombineret med veludviklede kanalsystemer, hvilket har resulteret i øget tørre- og lagerkapacitet til en forholdsvis beskeden investering pr. ton korn. 

Lad vores blæsere opfylde dit specifikke tørringsbehov

Det er helt centralt at vælge den rette blæser til dit tørringsanlæg for at sikre optimal performance og maksimal udbytte af dine afgrøder. Hos LØKKE tilbyder vi et bredt udvalg af kvalitetsblæsere, der er designet til at opfylde dine specifikke tørringsbehov, og vi er således leveringsdygtige i mere end 60 modeller opdelt i to basistyper: HL-serien og ST-serien.

Derudover producerer vi også en LM MiniVent-blæser samt en stor DT100-dieselblæser. Alle vores blæsermodeller har høj ydelse og et lavt energiforbrug, og så er blæserne fabrikeret af helpressede stålplader, hvilket gør dem stabile og bidrager til en lang levetid. Måden hvorpå blæserne er fremstillet er desuden grunden til, at vi kan sige, at vores blæsere er en klasse for sig, i og med at de er de tungeste og stærkeste på markedet.

Vi ved alt om dimensionering af blæsere til effektiv korntørring

Effektiviteten af ethvert tørreri afhænger i høj grad af den mængde luft, som blæseren kan tilføre afgrøderne. For at kunne foretage en beregning af blæserstørrelsen, skal man kende luftmodstanden ved forskellige kornhøjder. Typisk beregner man en luftmængde på 200-300 m³/h per ton korn, der skal nedtørres, og ved tørring af frø øges luftmængden betydeligt til mellem 1.200-1.500 m³/h per ton frø. Hvis blæseren skal bruges til beluftning eller køling, reduceres den nødvendige luftmængde til 15-25 m³/h per ton korn. 

Den korrekte dimensionering af blæseren i forhold til tørringsbehovene er altså alfa og omega for at opnå optimal tørringseffektivitet og sikre en jævn og pålidelig tørreproces. Vil du have dit på det tørre, så kan du hos LØKKE få vejledning i valget af den rette blæser til dit specifikke behov, hvilket sikrer en effektiv drift af dit tørringsanlæg.

Kontakt os i dag

En god aftale begynder med en god snak. Fortæl os hvad du har brug for. Så giver vi dig et bud på en løsning til en god pris.

Ja tak, ring mig op

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)